Burgas liikuntamahdollisuudet

Burgas on kaupunkina liikunnallinen ja vireä. Kaupungin politiikkaan kuuluu selvästi liikunnallisuuden edistäminen, tämä näkyy mm.liikuntapaikkojen hyvänä huoltamisena, pyöräilykaistojen rakentamisena ja useiden urheilutapahtumien järjestämisenä. Valitsin tähän postaukseen muutaman lajin, jos haluat tietää jonkin muun lajin harrastamisesta Burgasissa, laita kommenttiboksiin kysymys niin etsin vastauksen parhaani mukaan!

Juoksu – Burgas on rantahölkkääjän unelma

Juoksuun on hyvät mahdollisuudet esimerkiksi Burgasin rantaraitilla ja puistossa. Hyvää asfalttia on bussi- ja juna-asemalta (autogara yug), rannan eteläpään kautta pohjoispään suola-altaille asti viitisen kilometriä. Uusi (2017) kevytliikenneväylä  jatkuu vielä suola-altailta Sarafovoon asti, jolloin kokonaismatkaksi yhteen suuntaan tulee noin 15 km. Tai ehkä haluat juosta paljain jaloin pitkin rantaviivaa? Tämä onnistuu myös usean kilometrin matkalta.

Pyörätie Burgas
Pyörätie juna-asemalta Sarafovoon asti on hyvää asfalttia

Uinti – Burgasin yleiset uima-altaat

Uinti onnistuu Mustanmeren lisäksi myös Flora-näyttelykeskuksen takana olevassa uima-altaassa, jonka pääsymaksu on edullinen. Altaan yhteydessä toimii myös kahvila ja koska allas sijaitsee keskellä Primorski Parkia, ruokaravintoloita on vain muutaman askeleen päässä. Vuonna 2017 pääsymaksu koko päivältä 5 lev.

Ratsastus

Rantapuistosta pohjoiseen sijaitsee ratsastuskeskus, josta voi tiedustella ratsastusmahdollisuuksia.

Skeittaus – Burgasin upea skeittipooli on skeittaajan pakollinen vierailukohde

Burgasin kunta rakensi vuonna 2015 huikean skeittiparkin Izgrevin kaupunginosassa sijaitsevaan suureen puistoon (karttalinkki tässä), jonne pääsee paikallisbussilla noin 20 minuutissa. Skeittiparkissa on lähdevesipisteitä ja lähellä on myös mehanoita ja kauppoja, jos nälkä yllättää.

Izgrev skate park, Burgas

Joogaajan Burgas

Rantapuistossa on pieni alue joogaajille, lisäksi puistossa on paljon siistiä nurmialuetta jossa ulkoilmajooga onnistuu. Kaupungista löytyy myös useita joogastudiota.

Beach volley ja koripallo

Rantalentispaikkoja löytyy useita pitkin rantaa. Korista voi pelata esimerkiksi keskustan urheilukeskuksen pihalla, josta löytyy useita koreja heittelyyn.

Polkupyöräily

Polkupyöräily Burgasissa on helpompaa kuin missään muualla Bulgariassa, mutta ei silti ihan yhtä helppoa kuin Suomessa. Hyvillä hermoilla ja tarkkaavaisuudella varustettuna pyöräily onnistuu mukavasti merkittyjä reittejä pitkin ja tietysti rantapuiston alueella.

Keskustasta rantapuistoon pääsee kahta eri reittiä, juna-asemalta ja Burgas New Universityn suunnalta. Kaupungin vuokraamat polkupyörät ovat ns. kaupunkipyöriä, joissa joskus vaihteet (3kpl) toimivat ja joskus ei. Jos oma pyörä on mukana tai vuokraa maastopyörän, meno on heti sujuvampaa. Lyhyitä pätkiä voi kaupungin pyörilläkin toki ajaa, silloin kun kävely kyllästyttää.

Pyörätie Burgas
Pyörätie Burgasissa

Oletko käynyt Burgasissa ja harrastanut jotain muuta urheilulajia, kuin tässä mainittuja? Kerro lisää kommenteissa!

Scroll to Top