Bulgarian luonto

Bulgarian luonto on rikas ja värikäs

Bulgariassa on hämmästyttävän moninainen luonto, vaikka maa on suhteellisen pieni pinta-alaltaan (110,879 neliökilometriä). Itä-länsisuunnassa, esimerkiksi Burgasista Sofiaan, ajaa autolla noin viidessä tunnissa. Matkalla ikkunoista näkyy auringonkukkapeltoja, viiniviljelyksiä, vuoristoa, vuohien ja hevosten laidunmaita, pieniä kyliä ja isompia teollisuuskaupunkeja. Ei ole tavatonta, että rakennettaessa uusia teitä, kaivausten yhteydessä löytyy jokin arkeologinen aarre.

Meillä Suomessa Bulgariasta tunnetaan parhaiten Mustanmeren rannikko, jonka kesä on pitkä ja kuuma. Suosittelen tutustumaan myös rannikon pienempiin kyliin ja viettämään rantalomaa rauhalliseen tyyliin.

Bulgarian alueella on kaksi vuoristoa, Balkanvuoret ja Rhodopivuoret. Molemmilla vuoristoalueilla on upea luonto ja useita kohteita, joissa matkailijoiden on turvallista tehdä omatoimisia retkiä kunhan maalaisjärki on mukana.

Ilmasto Bulgariassa vaihtelee suuresti alueen mukaan. Esimerkiksi kesäkuussa rannikolla on kostea helle, mutta korkealla vuoristossa ilma on viileää ja raikasta. Bulgariassa on selkeästi neljä vuodenaikaa, lunta tulee jopa rannikolla silloin tällöin, vuoristoalueella niin paljon että laskettelukin onnistuu. Kevät ja syksy ovat pitkään lämpimiä, kesällä on välimerellisen lämmintä.

Scroll to Top