Burgasin rantapuisto – Primorski Park

Kukkia rauta-aidan päällä Burgasissa

Burgasin rannan ja kaupungin keskustan väliin jäävä valtava puistoalue, Primorski Park, on koko kesäisen Burgasin sydän. Hyvin hoidettuja viheralueita, auringon paahteelta suojaavia puita, penkkejä, leveitä ja hyvässä kunnossa olevia kävelyteitä, omat kaistat pyörille (jotka ovat lähinnä maalia asfaltissa, ei niinkään tiukasti noudatettavia ohjeistuksia), erillisiä leikkialueita lapsille keinuineen, pomppulinnoineen ja kiipelytelineineen, jäätelökojuja, jopa erillinen hyvin hoidettu koirapuisto, jos satut matkaamaan perheen lemmikin kanssa. Puiston pohjoispäädyssä on myös riippumattoja lekotteluun.

Burgasin uimaranta

Burgasin rantaviivaa on kilometritolkulla ja sen siisteydestä pidetään huolta kapungin puolesta hyvin. Rantatuolit aurinkovarjoineen maksavat vain muutaman euron per päivä, mutta ilman varjoakin saa rannalla maata, tai voit ostaa oman varjon viidellä eurolla joistain rantapuiston monista pikkukojuista. Itse suosin valmiita varjoja jotka pysyvät tuulessakin hyvin paikallaan. Rantavahdit ovat töissä klo 08-18 ja pitävät tarkkaan huolen turvallisuudesta. Jos haavereita sattuu, ambulanssissa toimiva päivystävä ensiapupiste on paikalla aamusta iltaan.

Burgasin ranta ja rantapuisto mereltä päin
Burgasin rantaa mereltä päin

Jos viihdyt rannalla tuntikaupalla ja nälkä yllättää, mutta et malta jättää paikkaasi auringossa, voit kipaista pientä syötävää läheisistä ravintoloista, esimerkiksi lämpimiä voileipiä (sandwich) tai muuta suolaista. Rannalla kävelee myös maissi- ja rinkelimyyjiä tiuhaan tahtiin, joten jos oikein rento olo yllättää, riittää että heilautat kättäsi ja saat eurolla pientä huikopalaa suoraan aurinkotuolillesi. Mainittakoon, että myynti ei ole lainkaan aggressiivista eikä häiritsevää ja myyjät käyttäytyvät poikkeuksetta asiallisesti ja rehellisesti.

Sinne tänne on ripoteltu kahviloita ja mehanoita (bulgarialaisia ravintoloita). Kuumana päivänä puistossa näkee väkeä kirjaimellisesti vauvasta vaariin. Puistossa on viileämpää kuin katujen tai rannan paahteessa, joten se on suosittu ajanviettopaikka kaiken ikäisten keskuudessa.

Burgasin rantapuiston kappeli
Burgasin rantapuiston kappeli

Lemmikin kanssa matkaan?

Primorski Parkissa on siisti, hyvin aidattu koirapuisto, ilmaisia koiranjätöspusseja ja juomavettä löytyy puistosta monesta pisteestä. Mikäli majoituspaikka hyväksyy lemmikin, sopii Burgas mainiosti myös koiran kanssa matkustavalle.

Kulkukoiria ei Burgasissa näe juuri koskaan, kissoja kylläkin. Usein kissoista pidetään hyvää huolta, vaikka ne kodittomia olisivatkin. Siellä täällä kadunkulmissa ja pikkukauppojen pihoissa on vesikippoja ja kissanraksuja. Burgasin kaupunki kastroi vuosittain kissoja pienentääkseen kulkukissakantaa. Kaupunki ylläpitää myös hyvin hoidettua löytöeläinkotia jonne toimitetaan kodittomat koirat. Lisää aiheesta tässä.

Scroll to Top