Elokuviin Bulgariassa?

Elokuvateatterit Bulgariassa

Kannattaako käyttää yksi lomapäivä menemällä elokuviin Bulgariassa? Ehdottomasti! Cinemacity-elokuvateatterit ovat hyvätasoisia ja pääohjelmisto on sama, kuin muuallakin Euroopassa. Cinemacityn sivuilla on kaikki info myös englanniksi, suuri helpotus elokuvan valintaan ja lippujen ostamiseen bulgarian kieltä taitamattomille.

Bulgariasta löytyy 2D ja 3D- elokuvatekniikan lisäksi yksi IMAX-elokuvateatteri (Sofiassa), sekä 4DX-teatterit Plovdivista, Sofiasta ja Varnasta.

Dubbaus vai tekstitys?

Elokuvat esitetään ilman dubbausta, lapsille suunnattuja animaatioita lukuun ottamatta. Muista kuitenkin, että englanninkielisissä elokuvissa on toisinaan myös toista kieltä, jonka tekstitys on vain bulgariaksi. Olen käynyt katsomassa pari elokuvaa, joissa puhuttiin melko paljon kiinaa ja espanjaa, kumpaakaan en osaa, joten hetkittäin piti tyytyä vain arvailemaan vuoropuheluiden sisältöä. Englanninkielistä viittomakieltä runsaasti sisältävän ”A quiet place”- elokuvan jätin katsomatta Bulgariassa, koska tästä leffasta olisi jäänyt olennaiset osat täysin ymmärtämättä.

Mikäli haluat katsoa paikallisia leffoja, on hyvä tietää että bulgarialaiset elokuvat esitetään vain alkuperäiskielellä, ilman tekstitystä.

elokuvateatteri Bulgaria
Cinemacity Burgas

Lippujen ostaminen ja 3D-lasit

Aikuisten lippujen hinnat (2019) ovat noin 7-13 lev, riippuen näytöksestä. Lipputiskillä puhutaan usein hyvää englantia ja palvelu on ystävällistä. Lippuja voi varata ja ostaa myös Cinemacityn nettisivujen kautta. Mikäli menet katsomaan 3D-elokuvan, tarvitset myös elokuvan katsomiseen tarkoitetut 3D-lasit. Bulgariassa lasit ostetaan omaksi lipputiskiltä ja niiden hinta on 1,50 lev (2019).

Herkkumyymälä

Entäs sitten ne leffaherkut? Cinemacityn herkkumyymälästä voi ostaa popcornia, nachoja dippeineen, sekä joitakin makeita herkkuja. Juomavalikoimassa on peruslimsojen ja jääteen lisäksi myös olutta.

Elokuva alkaa – kännykkä pois?

Kuten jo alussa mainitsin, leffateattereiden taso on hyvä. Penkit ovat mukavat ja jalkatilaa sopivasti. Paikalliseen tapaan kaikenlaisiin sääntöihin suhtaudutaan rennosti, joten höpöttelyä ja kännyköiden sointia saattaa kuulla jonkin verran. Tai äänekästä kuorsausta, josta sain itse nauttia kesken erään Star Wars-elokuvan. Saliin myös tullaan ja sieltä lähdetään hyvin usein kesken elokuvan.

Tiesitkö, että Sofian lähistöltä löytyy upea Nu Boyana film studio, joka on toiminut kuvauspaikkana myös suuremmille kansainvälisille tuotannoille? Täältä voit katsoa kuvia studion näyttävistä lavasteista!

Tuliko mieleesi kysyttävää liittyen elokuviin Bulgariassa? Kysy lisää kommenttiosiossa tai Instagramissa!

Follow my blog with Bloglovin

Scroll to Top