Burgasin ravintolat – osa 2

Kakkupala - Incanto, Baba Ganka, Burgas

Kirjoitin Burgasin ravintolat – osa 1:n alkukesästä 2017, joten nyt on jo aika esitellä lisää tutustumisen arvoisia ateriointipaikkoja Burgasista. Listalle on päässyt myös yksi paikka, josta olen tilannut ruokaa vain kotiinkuljetuksella.

Ravintoloiden kotiinkuljetus Burgasissa

Burgasin alueella ruokaa kuljettavat mm. Food Panda ja TakeAway, molemmilla on oma mobiilisovellus, joista käyttökielenä löytyy myös englanti. Mikäli vierailet Burgasissa, eikä tee mieli lähteä ulos majoituspaikasta syömään, kotiin tilaaminen on vallan hyvä vaihtoehto. Myös Happy Bar & Grill toimittaa kotiin, katso ohjeet ja lista tästä.

Ravintola Incanto Burgas
Ravintola Incanto

Burgasin ravintolakokemuksia vuodelta 2018

La Toscana
Ravintolan nimestä klikkaamalla pääset menu-sivulle, josta löytyy myös englanninkielinen lista alaspäin vierittämällä. Tämä italialainen ravintola on Lazur-asuinalueen helmi. Ravintola sijaitsee keskustan reunamilla, lähellä Aqua-hotellia. Ravintolan tunnelma on rauhallinen ja palvelu on ystävällistä. Erikoismaininta lounaslistalle, jossa on aina kolme-neljä vaihtoehtoa. Listalla on keskiviikkoisin pelkkiä kalaruokia ja kaikkien lounaiden hinnat ovat erittäin edullisia.

Slatna ribka
Tässä ravintolassa on hauskaa tyyliä. Palvelu on kohteliasta, menu merellinen. Äyriäisten ja kalaruokien lisäksi listalta löytyy risottoa ja pizzaa, sekä muutama liharuoka, alkupaloissa myös juustoja. Ihastuin hunajaiseen halloumiin.

Halloumjuustoa hunajalla
Halloumia hunajalla – Slatna Ribka – Burgas

Piazza Grande
Kun pizzahammasta kolottaa, kannattaa suunnata Piazza Grandeen. Älä hämäänny nettisivujen tasosta, pizzojen taso on jotain ihan muuta. Pohjan jauhot, tomaattikastike ja juustot ovat aivan omaa luokkaansa.  Täältä olen tilannut pizzani vain kotiinkuljetuksella, joten varsinainen ravintola-arvostelu jää uupumaan. Ravintolan sijainti on keskustassa, kannattaa poiketa!

Cardamon
Tämä uusi tulokas avattiin 2018 ja se sijaitsee keskustan pääkadun, Aleko Bogoridin varrella. Ainakin ensimmäisenä kesänään Cardamon oli illalla usein tupaten täynnä, kuumimpaan kesäaikaan ravintolan keittiö aukesi vasta klo 17:00. Syksyllä ja talvella tarjolla on ollut myös lounasta. Rento ja eloisa tunnelma, listalla suppeasti pientä, mutta maistuvaa purtavaa. Enemmän baari, kuin ravintola, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka.

Cardamon Burgas
Cardamon Burgas
Kasvisburger ja kotitekoiset sipsit
Kasvisburger – Cardamon Burgas

Norma
Rannan läheisyydessä, juuri remontoidussa vanhassa arvokiinteistössä hotellin alakerrassa, sijaitsee eloisa ja värikäs Norma. Täällä järjestetään esimerkiksi flamenco-iltamia ja brunsseja eri teemoilla. Ravintola on ilmeisesti erikoistunut erityisesti lihaan ja viineihin, mutta listalla on myös maukasta kasvisruokaa, sekä kalaa. Todella kiva terassi ja tyylikäs sisustus.

Salaatti vuohenjuustolla ja kurpitsalla
Salaatti vuohenjuustolla ja kurpitsalla
Menu
Menu Norma Burgas
Incanto Burgas menu tammikuu 2018 kausimenu
Incanto Burgas tammikuu 2018 kausimenu

Incanto-ravintolat
Incanto-ravintoloita löytyy Burgasista kolme: yksi Mall Galleriasta, toinen Baba Gankalta ja kolmas aivan ydinkeskustasta.
Tyylikästä ja rentoa tunnelmaa, sekä tietenkin maukasta ruokaa. Lounas- ja kausimenut mielestäni usein parempia, kuin varsinaiset päämenut. Näistä kolmesta Mall Galleria on ehkä suppein valikoimaltaan, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla myös ainakin toista keskustan ravintoloista.

Incanto kausimenu huhtikuu 2018
Incanto kausimenu huhtikuu 2018

TiBar&Kitchen
Pieni TiBar&Kitchen on erityisesti lounaspaikkana suosikkini. Nettisivut kikkailevat ehkä hieman liikaa, eivätkä anna paikasta sitä kuvaa mikä itselläni on mielessä. Lounaan hinta-laatu suhteen lisäksi laadukkaat raaka-aineet, mutkaton palvelu ja hauskat jälkiruoat ovat mielestäni tämän ravintolan vahvuudet.

Juustokakkua
Kekseliäs kolmen maun juustokakku – TiBar&Kitchen Burgas

Oletko vieraillut joissakin näistä ravintoloista? Mitä tykkäsit? Kerro kommenttikentässä!

Scroll to Top