Burgas kulttuuritarjonta – osa 1

Burgas Sandfest Star wars hiekkaveistos

Kulttuurin ystävän Burgas

Burgas on mielestäni kulttuurin ystävälle erinomainen kohde. Kaikenlaista nähtävää ja kuultavaa riittää kuvataiteen, musiikin ja tanssin muodossa. Historiakohteita Bulgariassa on paljon joka kylässä ja niemennotkossa, myös Burgasissa ja sen lähialueilla. Tässä postauksessa esittelen muutaman  Burgasin kulttuurikohteen ja tapahtuman.

Sand Fest

Primorski parkin reunamilla, pohjoispäässä, sijaitsee kesäkaudella Sand Fest-alue, jossa on esillä upeita hiekkaveistoksia. Pääsylippu on edullinen ja alue pieni, aikaa veistosten katseluun saa kulumaan keskimäärin reilut puolisen tuntia. Alue on aukea kenttä, johon aurinko paahtaa, joten vesipullo ja hattu kannattaa ehdottomasti olla mukana. Sand Festin välittömässä läheisyydessä ei ole ravintoloita, ainoastaan muutama kioski.

Burgas Sandfest Star wars hiekkaveistos
Burgas Sandfest

Ooppera ja baletti

Burgasissa toimii kaupungin ooppera ja baletti. Kesäaikaan esityksiä on Primorski Parkin kesäteatterissa. Liput ovat edulliset, noin 10-20 euroa / kpl. Mikäli istuminen teatterissa ei innosta, on yksi vaihtoehto parkkeerata piknik-viltin kanssa teatterin välittömään läheisyyteen ja kuunnella säveliä nurmelta.

Päiväretki St.Anastasia-saarelle

Pieni muutaman tunnin veneretki hehtaarin kokoiselle St Anastasia-saarelle on mukavaa ajanvietettä. Saarella on ollut sekä luostari, että vankila, nyt vanhat rakennukset on kunnostettu museoksi, kahvilaksi ja ravintolaksi, sekä majoitustiloiksi. Matkat saarelle varataan sähköpostitse tai puhelimitse.

July Morning

July morning, heinäkuun aamu, on rannikolla vietettävä kesäjuhla – kuin Suomen juhannus. Tapana on kesäkuun viimeisenä päivänä valvoa, kunnes heinäkuun ensimmäinen aamu koittaa. Rannalle sytytetään nuotioita, pystytetään telttoja, grillataan, soitetaan ja lauletaan. Burgasin kaupunki järjestää vuosittain ilmaiskonsertteja ja tarjoaa rannalla yöpyville myös polttopuut!

July Morning on kuin bulgarialainen juhannus
July Morning on kuin bulgarialainen juhannus

Elokuvateatteri

Burgasin elokuvateatteri löytyy Mall Galleria- ostoskeskuksesta, karttalinkki tässä. Penkit ovat isot ja mukavat, elokuvaevästä saa aulasta ja wc-tilat ovat siistit. Irtokarkkejakin löytyy, mutta ei ihan yhtä kattavaa valikoimaa, kuin Suomesta – salmiakki puuttuu! Leffalippujen hinnat ovat noin puolet Suomen hinnoista.  3D-elokuvien katselussa on pieni käytönnön ero Suomen elokuvateattereihin: 3D-laseista peritään noin 2€maksu lippujen oston yhteydessä ja lasit saa omaksi elokuvan jälkeen. Elokuvat esitetään Bulgariassa alkuperäiskielellä, bulgariaksi tekstitettynä. Dubattuja ovat vain lasten animaatiot. Elokuvateatterin tarjonta näkyy täältä Cinema Cityn sivuilta myös englanniksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top
Vieritä ylös