Matkapäiväkirja: Rhodopivuoret – Chudnite mostove

Churnite Mostove

Chudnite Mostove on kuin upea luonnon muovaama taideteos, joka kannattaa käydä katsomassa jos on liikkeellä Rhodopivuorten suunnalla.   Kuviin on vaikea taltioida massiivisen kokoista holvikaarta ja ympäristön majesteettista hiljaisuutta. Ajomatka tälle nähtävyydelle oli vähintäänkin jännittävä, ei vähiten siksi, että vuoristotielle yhtäkkiä heitetyt puunrangat keskeyttivät matkamme vähän väliä. Sinä päivänä oli nimittäin päätetty karsia tienvarren pusikkoa, mutta ilmeisesti varoituskolmioita ei löytynyt siihen hätään. Verkkaisesti etenimme kohti Chudnite Mostovea. Autot saa parkkiin lähistölle ja samalla alueella on pari ravintolaa, sekä yleisö wc ja muutama matkamuistojen myyjä.

Kiemuraisen polun päässä odottava huikea kalliomuodostelma saa suun loksahtamaan auki. Valokuvia on otettava niska kenossa mutta niihin ei voi mitenkään vangita koko kokemusta, tietenkään. Söimme eväitä vuoristopuron äärellä ja kuljeskelimme lähialueen polkuja. Pari tuntia tällä alueella menee mukavasti.

Chudnite Mostove kivimuodostelma alapuolelta
Chudnite Mostove alapuolelta
Perhonen
Perhonen
Scroll to Top