Matkapäiväkirja: mökki Pamporovossa

Pamporovo sijaitsee 1600 metrin korkeudessa Rhodopivuoristossa. Päätimme kokeilla hieman erilaista majoitusta ja vuokrasimme Malina Villagesta mökin viikoksi. Mökkejä on rinnetontilla noin parikymmentä. Tontti on suurten kuusien ympäröimä ja vuoristopuro solisee aivan mökkikylän rajalla. Ihmettelimme, ettei tällaisessa ympäristössä ollut itikan itikkaa! Olosuhteet olivat otolliset, kostetutta ja tiheää metsikköä joka puolella. Metsän keskellä olo oli kotoisa, mitä nyt ne itikat puuttuivat, mutta emme antaneet sen haitata. Perhosia oli sitäkin enemmän. Rhodopivuorten alueella tuotetaan paljon hunajaa, enkä ihmettele, kukkia oli välillä aivan kuin mattoina.

Tuttavallinen perhonen
Tuttavallinen perhonen

Sujuva vierailu ja ihana mökki

Mökki oli mukava, tänne tekee mieli palata uudestaan! Alakerrassa oli oleskelualue, pieni keittiö, sekä kylpyhuone. Yläkerrassa kaksi makuuhuonetta, joissa mukavat sängyt. Etuterassi ja nuotiopaikka olivat kiva lisä. Keittiön varustelu oli minimaalinen mutta riitävä. Pystyimme kokkaamaan yksinkertaisia aterioita kahdelle vallan mainiosti. Ensimmäisenä päivänä huomasimme, että keittolevymme oli viallinen. Ei mennyt kuin alle puoli tuntia niin saimme uuden tilalle.

Kuumaa vettä riitti suihkussa hyvin ja mainittakoon vielä, että kaikkialla oli todella siistiä. Vaikka jotkut nurkat olivat jo parhaat päivänsä nähneet, niin siisteys oli huippuluokkaa. Siivoojat käyvät mökeissä päivittäin. Vain omat tiskit on tiskattava!

Malina Village on talvisin laskettelijoiden suosiossa, rinteet sijaitsevat kivenheiton päässä ja Pamporovon ravintolatkin ovat lähellä. Kesäaikaan alueella oli melko hiljaista, emme vierailleet niissä harvoissa aukiolevissa ravintoloissa lainkaan, paitsi kerran-pari  Malina Villagen omassa ravintolassa, joka oli tarjoiluiltaan simppeliä perusruokaa.

Aamupalaa mökillä
Aamupalaa mökillä

Työskentelimme läppäreillä koko vierailumme ajan ja mökin langaton internet toimi kohtuullisesti, välillä piti turvautua omiin verkkoihin kännykän kautta. Alueella on henkilökunta paikalla aamusta iltaan ja he osasivat englantia erinomaisesti. Yöllä paikalla on yövartija, joten vieraiden turvallisuudesta huolehditaan hyvin. Mökeissä on myös palovaroittimet ja jauhesammutin. Malina Villageen kuuluu myös huoneistohotelli, jonka aulassa on pieni kauppa. Isommat ruokaostokset kannattaa tehdä esimerkiksi Smolyanissa josta löytyy Lidl ja muita marketteja. Autolla ajaminen vuoristossa on todella jännittävää, näin kyydissä istujan näkökulmasta ainakin. Bulgarialainen liikennekulttuuri on usein aika päätöntä. Siksi teimme periaatepäätöksen, että ajamme vain päiväsaikaan ja rauhallisella aikataululla.

Scroll to Top