Tonnikaupalla komeaa betonia

Lähdimme päiväretkelle Shumeniin vuokra-autolla Burgasista. Matka on vuoristoinen ja aikaa menee parisen tuntia suuntaansa. Emme tutustuneet kaupunkiin sen suuremmin, kävimme haukkaamassa lounasta jonka jälkeen suuntasimme suoraan monumentille.

Shumen monumentti - takaosa
Shumen monumentti – takaosa

Shumenin maamerkkinä toimii jättimäinen ”monument to 1300 years of Bulgarian history”- monumentti joka näkyy jopa 30 km päähän. Korkealla kaupungin yllä sijaitseva betonirakennelma on vaikuttava kokemus, tunnelmaa on vaikea saada vangittua kuviin. Myös maisemat rinteeltä, jolla monumentti sijaitsee, ovat huikaisevat ja hyvällä säällä ympäristö on varmasti hieno piknik-kohde. Oma vierailumme osui pilviseen päivään ja sadekuurokin pääsi yllättämään, ehdimme onneksemme kuitenkin kiertää monumentin rauhassa ja napata muutaman valokuvan.

Shumenin monumentti on vaikuttava
Shumenin monumentti on vaikuttava
Shumenin monumentti - esittelykansio
Shumenin monumentti – esittelykansio
Monumentin yksityiskohta
Monumentin yksityiskohta

Monumentille pääsee kaupungista portaita pitkin, eittämättä erinomainen urheilukokemus, jonka jätimme tällä kertaa väliin ja menimme paikalle autolla. Monumentille on pieni euron-parin pääsymaksu. Lippuluukulta saa mukaan kansion, jossa kerrotaan monumentin eri osista ja samalla Bulgarian historiasta. Yllättäen tuo esittelykansio löytyi tiskiltä myös suomeksi!

Jos olet liikkeellä Varnan tai Burgasin suunnalla ja autoilet, on Shumenin monumentti kiva päiväretkikohde. Oletko käynyt täällä? Kerro reissustasi kommenteissa!

Tähän päättyy Shumen
Tähän päättyy Shumen
Scroll to Top