Burgasin ravintolat – osa 1

Burgasissa ei nälkä pääse yllättämään

Burgas on täynnä mutkattomia ja runsasruokalistaisia ravintoloita, joista suurin osa on bulgarialaiseen tapaan rentoja ilmapiiriltään. Katso tarkempia kuvauksia Burgasin ravintoloista alempana tällä sivulla ja tutustu ennen omaa matkaasi arvosteluihin myös TripAdvisorissa.

Pienistä kojuista ympäri kaupunkia löytyy kesällä jäätelöä, grillattua maissia, pizzasiivuja, smoothieita ja paahdetuja pähkinöitä ja muuta pientä syötävää.

Yksi mainitsemisen arvoinen paikka on paikallinen leipomokioski, josta taksikuskit muistavat aina ylpeillen kertoa, kun saavumme kaupunkiin. Tämä leipomokioski, ”Pekarna”, sijaitsee vastapäätä rantapuistoa, osoitteessa Bulevard Demokratsia 62. Aamusta iltaan luukulla on vilinää, kun eri ikäiset paikalliset ostavat rannalle ja töihin leipomuksia evääksi. Toisella puolella ikkunaa on suolaiset ja toisella puolella makeat leivonnaiset. Oikea vehnäleivonnaisten taivas! Mukaan saa samalla kylmiä juomia.

Tekeekö illallisen jälkeen vielä jotain pientä suolaista? Kokeile iltaisin auki olevaa sympaattista popcorn-kioskia, Aleko Bogoridilla, Bar Marilyniä vastapää. Kioskin luukku sijaitsee asuintalon vihreässä metalliaidassa. Talon pihassa puuhastelevat eläkeläiset myyvät sekä suolaista (soleno) että makeaa (sladki) popcornia. Makea karamellipopcorn-pussi maksaa alle 50 senttiä ja on todella ihana herkku!

Popcorn-kioski Aleko Bogoridii, Burgas
Popcorn-kioski Aleko Bogoridilla

Burgasin ravintolatarjonta – omia kokemuksiani

Happy Bar & Grill-ketjuravintola ⭐️⭐️⭐️⭐️

Takuuvarma valinta, jos ei keksi mihin menisi syömään. Erinomaiset salaatit ja hyviä ruoka-annoksia. Täällä olen myös syönyt aamiaista / brunssia: erillinen aamiaislista on kohtuullisen laaja ja hinnat edulliset. Noin 5 eurolla saa vatsan täyteen leipää, vihanneksia, munakasta, kahvia ja tuoremehua. Ravintoloita on Burgasissa kaksi, täällä ja täällä.

Restaurant Vodenitsata ⭐️⭐️⭐️⭐️

Rantaravintola parhaasta päästä: ulkona sijaitsevat pöydät ovat aivan rantaraitin vieressä, näköala merelle, iltaisin sisällä usein bulgarialaista livemusiikkia ja tanssia. Perinteisiä bulgarialaisia ruokia, tuoretta kalaa, salaatteja, kahvin kanssa ihania juustokakkuja, iso annos pasta carbonaraa, bolognesea tai napolitanaa(kasvis) maksaa pari euroa. Kohtuullisen hyvä wifi asiakkaiden käytössä. Karttalinkki ravintolaan tässä.

Pizza Palace ⭐️⭐️⭐️⭐️

Hyvällä paikalla ostoskadun (Aleko Bogoridi) varrella. Perinteisiä bulgarialaisia ruokia ja hyvät pizzat. Jos haluat yhden annoksen aterian, ota chicken parmesan – kanaa ja perunamuussia parmesankastikkeella, perheemme suosikki! Myös simpukat ja ovcharska-salaatti ovat hyviä. Jälkiruoaksi huikea tiramisu, josta riittää jaettavaa ainakin kahdelle, mahdollisesti jopa neljälle.

Bar Nectar (grillikioski) ⭐️⭐️⭐️

Jos tekee mieli hampurilaisia tai muuta pientä grilliruokaa, täältä sitä saa. Aleko Bogoridin alkupäässä sijaitseva grilli on nuorten suosiossa. Erikoisuutena myös täytettyjä ”muurinpohjalettuja”. Todella edulliset hinnat, laatu hyvä. Karttalinkki tässä.

Kiinalainen ravintola New Shanghai ⭐️⭐️⭐️⭐️

Varoituksen sana: annokset ovat valtavia! Tilaamme usein vain yhden annoksen uppopaistettuja hapanimeliä kala- tai kanapaloja ja nuudeli-vihannesvadin, tästä riittää neljälle paremmin kuin hyvin. Hintaa tälle aterialle jää alle kymmenen euroa.

Neptun ⭐️⭐️⭐️⭐️

Vähän hienompaan iltaan sopii rannan eteläpäässä sijaitseva, tyylikäs Neptun. Karttalinkki tässä.

Ethno ⭐️⭐️⭐️⭐️

Valkoiset pöytäliinat ja tyylikäs sisustus. Englanninkielinen henkilökunta ja vähän erikoisemmat annokset, kannattaa kokeilla!

The Brewery ⭐️⭐️⭐️

Juna-asemaa vastapäätä, hieman piilossa pienen puiston katveessa, kiva pieni pub-tyyppinen paikka. Mukavia lounasannoksia ja rento tunnelma.

Bistro Oreha ⭐️⭐️⭐️⭐️

Iltaisin tupaten täynnä paikallisia, lounasaikaan saattaa turistikin mahtua joukkoon. Sijaitsee Aleko Bogoridin keskivaiheilla, antiikkikauppaa vastpäätä, karttalinkki tässä. Monien kävijöiden alkupalasuosikki on valtava kasa tuoreita ja kotitekoisia perunalastuja, jotka ovat kyllä erinomaisia, myönnetään. Salaatteja, mereneläviä, sekä muita perinteisiä bulgarialaisia herkkuja, tätä paikkaa suosittelen lämmöllä.

Kesäkurpitsaa ja jugurttikastiketta
Kesäkurpitsaa ja jugurttikastiketta

Romance Pub & pizza ⭐️⭐️⭐️

Valoisa ja ehkä hieman skandinaaviseen vivahtava sisustus. Todella suosittu paikallisten keskuudessa. Burgasissa monta toimipistettä, keskustan ravintolaan karttalinkki tässä. Suppeahko ruokalista, mutta silti jokaiselle jotakin.

Sitruunalimonadi kannussa puupöydällä, St.Anastasia, Burgas
Sitruunalimonadi
Scroll to Top
Vieritä ylös